KÜTAHYA / TAVŞANLI - Tavşanlı Atatürk Anadolu Lisesi

TAVŞANLI ATATÜRK ANADOLU LİSESİ - TARİHÇE

1943 yılında Kaymakam Merhum Ali AKSEVEN, Belediye Başkanı MerhumTahsin BURUK, Ziraat Bankası Müdürü Merhum Celal BANER´ den oluşan kişiler biraraya   gelerek Tavşanlı Güzelleştirme Derneğini oluşturdular. Bu Dernek vasıtasıyla  şimdiki Dumlupınar Üniversitesine  bağlı Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu olarak   kullanılan binanın yapımı iiçin faaliyete geçtiler.

İnşaat hemen her gün Kaymakam Ali AKSEVEN tarafından   takip edildi. Esnaf, çiftçi ve  diğer insanlar ellerinden gelen imkanlarla   inşaatta çalıştılar veya yardımda bulundular. İnşaata gelir sağlamak üzere   tiyatro, müzik gibi eğlence günleri bile düzenlendi. Bu yoğun çalışmalar  sonunda Ortaokul binası 89 günde bitirildi. Ancak o yıl öğretmen verilmediği   için eğitim-öğretime 95 öğrenci ile 1944-1945 döneminde başlanıldı.

Ortaokul binasından sonra; devletin, halkın, çeşitli   kurum ve kuruluşların desteği ile aynı şekilde lise binası da bitirilerek   1966-1967 öğretim yılında Tavşanlı Atatürk Lisesi adıyla bugünkü Fatih   İlköğretim Okulunun bulunduğu 14 Derslikli binada lise eğitimine   başlandı.  Atatürk Lisesi 21 Derslikli olarak inşaa edilen yeni binasına ise   1999-2000 öğretim yılının başında taşındı. halen bu binada eğitim ve   öğretimini sürdüren okul ikili öğretim yapmaktadır.

5 Temmuz 2005 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı oluru   ile TAVŞANLI ATATÜRK ANADOLU LİSESİ olarak 2005-2006 Öğretim yılında eğitim   öğretime başlamıştır.

Yayın: 27.11.2012 - Güncelleme: 24.10.2022 11:30 - Görüntülenme: 10712